Gonzalo Rodríguez lägger skorna på hyllan

Ryktet kom under morgonen och det väntas bli officiellt när San Lorenzo sänder live via Instagram senare idag. Den 36-årige mittbacken, Gonzalo Rodríguez, väljer att lägga skorna på hyllan efter en lång karriär.

Rodríguez debuterade som artonåring för San Lorenzo den 26 juli 2002 i en match mot Rosario Central. Hans insatser i den argentinske storklubben ledde till att Rodríguez dels fick chansen att representera Argentina på seniornivå och att spanska Villarreal visade intresse för honom. Utöver detta vann mittbacken också Copa Sudamericana 2002 med San Lorenzo.

Ganska exakt två år efter debuten mot Central blev övergången till Villareal, på den spanska östkusten, klar. Här blev Rodríguez en självklar startspelare och totalt spenderade han åtta säsonger i föreningen. Men efter att klubben blivit nedflyttad 2012 valde Rodríguez att fortsätta sin karriär i italienska Fiorentina. I Florens gjorde mittbacken över 200 framträdande och 2015 blev han utsedd till föreningens lagkapten.

Sedan 2017 har Rodríguez varit tillbaks i klubben där allt en gång började. Men den sista sejouren i San Lorenzo blev inte som varken mittbacken själv, eller klubben för den delen, hade hoppats på. Skadorna har avlöst varandra och bitvis har Rodríguez också varit petad ifrån startelvan. 

Nu väljer alltså den 36-årige mittbacken att lägga av. Det har varit en lång karriär som sträckt sig över 17 säsonger i tre olika länder. Med det argentinska landslaget blev det dessvärre bara sju matcher och ett gjort mål.