Benfica intresserade av Adolfo Gaich

San Lorenzos storväxte anfallare har med rätta lockat till sig ett intresse ifrån Europa. Nu senast ska den portugisiske storklubben Benfica ha visat ett ökat intresse för Adolfo Gaich.

I vintras var anfallaren nära en övergång till belgiska Club Brügge men affären sprack i sista stund. Sedan dess har ryktena snurrat vidare och senast i raden av intressenter sägs den portugisiske storklubben Benfica vara.

San Lorenzo begär 10,500,000 euro för 70% av spelaren och det ska Benfica var villiga att betala. I klubben spelar redan en argentinare i den förre Central-mittfältaren Franco Cervi. Benfica leder dessutom ligan på bättre målskillnad än Porto med sju omgångar kvar av säsongen.

Utöver den portugisiske storklubben ska brasilianska Atlético Mineiro ha lagt ett bud på 5,000,000 euro för Gaich. Det ska dock San Lorenzo redan ha avslagit då det är en på tok för låg summa. Den 20-årige anfallaren har kontrakt med den argentinske klubben till mitten av 2021 och utköpsklausulen ligger egentligen på 15,000,000 euro, dock ska San Lorenzo var villiga att släppa honom betydligt billigare.

Under fjolårssäsongen gjorde Gaich fem mål för San Lorenzo och debuterade för Argentinas seniorlandslag.