Vem är denne Nicolás González som fullkomligt exploderat i Stuttgart?

Anfallarens som just nu gör succé i ett Stuttgart som stormar mot Bundesliga, under kommande säsong, har väckt uppmärksamhet. Vem är egentligen denne oslipade diamant?

Nicolás González växte upp i Buenos Aires utkanter och spenderade tio år i Argentinos Juniors ungdomsakademi innan han gjorde debut i seniorlaget som artonåring. Under sin tid i Maradonas moderklubb lyckades González hjälpa föreningen till uppflyttning och sedermera lyckades anfallaren också göra mål i sin första match ifrån start i Primera Division. 

Under sommaren 2018 skrev González på ett femårskontrakt med VfB Stuttgart, som då spelade i Bundesliga. Övergångssumman hamnade på 8,500,000 dollar. Argentinaren fick mycket speltid under sin första säsong i Tyskland och även om det bara blev två mål framåt i Tysklands högsta division, utvecklades González till en favorit bland klubbens supportrar.

Säsongen slutade med att Stuttgart åkte ur Bundesliga och därmed började resan tillbaks. Av allt att döma ser nu alltså sejouren i Zweite ut att bli ettårig för Stuttgart. Dagens seger över Nürnberg med 6–0 gjorde att man satte sig i en fin sits inför avslutningen. Tack vare dagens överkörning har man nu tre poäng ner till Heidenheim och dessutom en tämligen överlägsen målskillnad, med endast en omgång kvar att spela. 

González smällde dit två mål i dagens tillställning vilket gör att han nu är uppe i fjorton mål totalt den här säsongen i Zweite Bundesliga – utöver detta har han också stått för tre assist. Anfallaren har snabbt acklimatiserat sig till den tyske fotbollen och till skillnad ifrån t.ex. Exequiel Palacios, som inte får spela alls i Leverkusen, har González fullkomligt exploderat i Stuttgart. Nu ser han dessutom ut att få spela fotboll i Bundesliga till hösten.

På landslagsnivå har González representerat Argentina vid tre tillfällen på seniornivå och betydligt fler gånger i ungdomslandslagen. Bland annat var han med och vann Pan American Games 2019 med U23-landslaget. I en turnering där Adolfo Gaich f.ö. blev skyttekung. 

González är en otroligt snabb, teknisk anfallare – som även kan spela på kanten – och har ett fantastiskt avslut. Det ska onekligen bli spännande att se 22-åringens framfart i Bundesliga till hösten.