Talleres-tränaren Medina backar Gallardo: ”Förödande att vara utan fotboll såhär länge”

Efter Marcelo Gallardos uttalande om bristen på organisation inom den argentinska fotboll häromdagen har citaten duggat tätt i Argentina. Rivers tränare menade att ingen tar tag i frågan kring när lagen kan börja träna igen och dessa påståenden möttes av såväl lovord – som skarp kritik.

En av dom som backar Gallardos uttalanden är Talleres tränare Alexander Medina. Han menar också på att det direkt är förödande för spelarna att vara utan ordentlig träning en längre period.

”Det som vi försöker påpeka är att vi måste se efter såväl den fysiska – som den mentala hälsan hos våra spelare. Man får inte glömma att deras fysiska färdigheter är deras levebröd. Och att ha avbrott i tre månader kommer ha sina komplikatipner”.

Han fortsätter…

”Jag har varit fotbollsspelare själv och vet vad som händer när man har ett längre uppehåll. När man tävlar på en viss nivå, och nått en viss ålder, då tar man alltid med sig väldigt strikta träningsrutiner på semestern. Detta eftersom man vet att kroppen inte förlåter dig efter två veckor utan träning”.

Nu har visserligen spelarna tränat på egen hand under Corona-uppehållet. Men det blir ändå inte samma sak då dom flesta enbart gjort övningar i hemmet. Sen en tid tillbaks har invånarna i Buenos Aires tillåtits att vara ute och springa på kvällstid. Detta är något som kritiserats hårt då många anser att det är märkligt att spelarna kan tillåtas att springa bland främmande människor på gatan, men inte på klubbens träningsanläggning under säkrare förhållanden.

”Jag har många frågar som är svåra att förstå svaret på. I vissa städer är det tillåtet att springa i staden men samtidigt får inte spelaren träna på klubbens träningsanläggning. Hur kan det vara mindre riskfritt att springa inne i staden?”

Medina avslutar med att kritisera förbundets beslut om att inte tillåta lag ifrån provinser, där lagträning är tillåtet, att genomföra detta. Ifrån förbundets sida menar man att det är mer sportsligt om alla börjar träna samtidigt.

”Jag begriper inte varför inte provinserna, där det är tillåtet att genomföra träning, inte ska få lov att göra det. Det finns städer med väldigt få fall av Corona där dom skulle kunna träna, men dom får inte lov. Vi måste vara solidariska med dom som har möjligheten att träna och vårda vår idrott”.

Alexander Medina hade faktiskt Marcelo Gallardo som tränare när denne var huvudansvarig för den uruguayanska storklubben Club Nacional, för ett antal år sedan.