Ezequiel Montagna – Den ende argentinaren i Sveriges två högsta divisioner

Han är den ende argentinske fotbollsspelaren i Sveriges två högsta divisionerna. Vi hittar honom i den lilla Boråsklubben Norrby IF. Men Ezequiel Montagna har betydligt större meriter än såhär.

Den 26-årige anfallaren har spelat i den argentinska högstadivisionen där han bl.a. har representerat klubbar som Tigre, San Martín de San Juan och San Lorenzo. Det var också i den sistnämda föreningen som Montagnas fotbollskarriär började och där han fick chansen att utveckla sin talang.

I februari, tidigare i år, blev anfallaren klar för Norrby i Superettan. Med detta blev han också den ende argentinske fotbollsspelaren i någon av Sveriges två högsta divisioner. Spelarens agent, Hugo Pérez, menar att anfallaren har stora kvalitéer som kommer synas framöver.

”Han har snabbheten och rörligheten. Han är stark en mot en och kan skapa målchanser åt andra, men är även bra på att ta avslut själv”.

I premiären mot Öster på bortaplan fick argentinaren hoppa in i den 54:e matchminuten. Norrby förlorade dessvärre matchen med 2-1 men Montagnas insats gav mersmak.

Montagna under tiden i argentinska Temperley.

”Han gjorde sin grej. Det blev ett bra inhopp”.

Nu väntar GAIS för Norrby i deras nästa match som spelas under söndagen. Denna gång tror Hugo Pérez att Montagna kommer få vara med ifrån start.

”Vi hoppas att han är med ifrån start på söndag”.

Matchen har avspark imorgon klockan 14:30.