Lucas Olaza måste återvända till Boca i månadsskiftet

Den siste juni går uruguayanen, Lucas Olazas, lånekontrakt ut med Celta Vigo och även om försvararen själv vill stanna, och är ordinarie i den spanska klubben, ser han nu ut att behöva återvända till Boca Juniors.

I början av 2019 gick Lucas Olaza ifrån Boca Juniors till spanska Celta Vigo på ett lånekontrakt som skulle sträcka sig 1,5 år. Den siste juni i år går detta ut och då har Celta en möjlighet att köpa loss försvararen för 4,000,000 euro. Problemet för den spanska klubben är bara den att man inte har dom pengarna just nu i dessa kritiska Corona-tider.

Därför kommer Olaza bli tvungen att återvända till Boca Juniors i slutet av månaden. Jag säger tvungen eftersom spelaren själv vill stanna i Europa. Olazas agent, Pablo Rivero, uttalade sig häromdagen om spelarens situation.

”Spelaren vilja är att stanna i Europa. Men klubben har inga pengar och därför måste han återvända till Boca”.

Celta Vigo är fortsatt inblandade i nedflyttningsstriden i Spanien då man just nu placerar sig på en 17:e plats i tabellen, med endast två poäng till godo ner till Mallorca på nedflyttningsplatsen.