Boca-talangen som representeras av Totti

I ett videosamtal med Cristian Vieri på Instagram avslöjade Francesco Totti att han är representant för en argentinsk talang – men utan att avslöja några namn.

Att Totti gått och blivit agent är tämligen färska nyheter, åtminstone för undertecknad. Häromdagen hade han ett samtal på Instagram med Cristian Vieri där man kunde höra italienaren bekräfta att han är representant för en ung argentinaren. Men Rom-ikonen ville inte avslöja några namn.

”Han är en central anfallare, han är förkrossande bra. Jag tänker inte avslöja något namn, men när Corona är över, då kommer alla vilja ha honom”.

Men trots Tottis försök att inte avslöja vem talangen är, har ändå folk kunnat lista ut det. Spelaren det handlar om är Bocas 21-årige anfallare Mateo Retegui – som den senaste säsongen varit på lån hos Estudiantes. I månadsskiftet juni/juli går lånekontraktet med La Plata-klubben ut och av allt att dömma kommer Retegui att återvända till Boca. Anfallarens pappa bekräftar också för den argentinske tidningen Olé att sonen framöver kommer att representeras av Totti.

”Det är en stolthet att Totti varit i kontakt med Mateo. Han är redan nu hans agent”.

Det känns dock tveksamt ifall Retegui kommer att få spela något i Boca under den kommande säsongen. Storklubben är redan smått överbefolkade i anfallet och även fast Retegui gjort en hel del mål i Estudiantes, känns konkurrensen i Boca en aning för hård. I Estudiantes avgjorde Retegui bl.a. derbyt mot Gimnasia i höstas med ett snyggt mål. Totalt blev det fem mål på tjugonio framträdande i Estudiantes.

Hur har då Totti fått nys om Retegui? Tydligen ska Daniele De Rossi, som bekant spelade i Boca för inte särskilt länge sedan (om än inte tillsammans med Retegui), som rekomenderat anfallaren till sin gamle lagkamrat i Roma.

I Boca har Retegui i princip inte spelat någonting. Han hoppade in istället för Carlos Tevez i en match mot Patronato 2018 – då fick han tretton minuter – men efter detta har han inte spelat någonting i storklubben. Det återstår att se ifall Totti hittar en klubb i Europa till Retegui eller om anfallaren stannar i Argentina ett tag till.