Marcelo Gallardo trött på ovissheten: ”Jag ser ingen vilja att få igång fotbollen”

”Det är svårt, nu har det passerat 100 dagar sedan spelarna kunde träna ’normalt”. 

River Plates tränaren är trött på osäkerheten kring fotbollen i landet och menar att man borde kunna ha en bättre dialog med klubbarna för att få fotbollen att börja igen. Igår uttalade sig Claudio Tapia om att han ville att hela landet skulle befinna sig i fas 4 innan någon började träna igen. Detta trots att dom flesta provinserna redan är i den fasen.

Många saker är märkliga i denna fråga. Klubbarna har plockat fram ett protokoll för att kunna genomföra träning, även i Buenos Aires, på ett säkert sätt men utan att ha fått något gehör ifrån hälsomyndigheten i landet. Istället har ansökan gång på gång avslagits.

”Det har varit en enorm tystnad under denna perioden vilket genererat en ilska hos mig. Jag förstår att fotbollen inte är det mest essentiella i samhället just nu, men därifrån till att inte göra någonting. Jag tycker att vi borde kunna jobba tillsammans för att komma fram till något. Jag har sagt detta till vår president ett flertal gånger”.

Marcelo Gallardo är noga med att poängtera att han inte förespråkar att man ska vara oansvariga i denna situation, eller att man för den delen ska göra något huvudlöst bara för att få igång fotbollen till varje pris. Men att det borde finnas något sätt så att man åtminstone kan röra sig framåt.

”Jag har ingen intention till att bryta karantän, jag har en önskan om att kunna utföra mitt arbete på ett säkert sätt med hjälp av försiktighetsåtgärder och protokoll. På det sättet borde fotbollen kunna komma igång igen. Jag förstår inte heller varför lagen i provinserna inte ska få börja träna”.

Han fortsätter med att ställa sig kritisk till hur frågan har hanterats.

”Jag ser inte mycket vilja till att få igång fotbollen igen. Ingen tänker på framtiden. Just nu sjunker peson allt mer samtidigt som spelarnas fysiska status också försämras. Det måste finnas mer direktiv ifrån AFA. Men jag pratar utifrån hur jag ser det, detta är min åsikt kring allting”.