José Sand: ”Dom tror inte att jag kan spela längre än sex månader till”

Den snart 40-årige anfallaren har utgående kontrakt den siste juni med sitt Lanús. Klubben vill förlänga med ytterligare 6 månader medan anfallaren själv vill ha 1,5 år.

José Sand är Lanús främste målskytt genom alla tider med 129 gjorda mål. Han har därmed också cementrerat sin plats i klubbens historieböcker och är en väldigt populär filur bland klubbens supportrar. Såväl klubben som spelaren själv vill förlänga kontraktet, men dom båda har olika syn på hur långt avtalet ska skrivas på.

”Dom har erbjudit mig ett kontrakt på ytterligare sex månader men det är inte vad jag vill. Jag vill ha ett kontrakt på ytterligare 1,5 år så att jag lägger av i slutet av 2021”.

Anfallaren själv menar dock att han kommer vara självkritisk och om han inte känner sig hundraprocentig i mitten av nästa år kan han välja att lägga av då. Dock menar Sand att ledningen inte tror att han ska hålla längre än sex månader pga. hans höga ålder.

”Dom (ledningen i klubben) tror inte att jag ska klara av att spela längre än sex månader till pga. min höga ålder. Men jag håller mig i bra form”.

Sand visade sig vara en viktig pjäs i Zubeldías lagbygge under den föregående säsongen och tränaren har också uttryckt att han gärna vill ha kvar anfallaren i laget framöver. Sand själv är också positiv till sin tränare och tycker att han är duktig på att ge unga spelare chansen.

”Dom unge spelarna respekterar honom väldigt mycket och han har en bra känsla när han ska ge någon chansen”.