Unión har varit utan tränare i nästan 100 dagar – vad händer egentligen i klubben?

Det är nästan 100 dagar sedan Unión senast hade en huvudtränare. Vad händer egentligen i Santa Fe-klubben?

Den 12 mars fick Leonardo Madelón sparken av Unión. Corona-uppehållet var bara en vecka bort vid denna tidpunkt och i den sista matchen mot Arsenal Sarandí var det den assiterande tränaren, Marcelo Mosset, som ledde laget.

Idag, över tre månader senare, har föreningen fortfarande inte gjort klart med en ersättare till Madelón. Kandidater har intervjuats och det har sagts ligga nära till hands att en ny tränare skulle skriva på. Men trots detta är ännu inget påskrivet.

Först ryktades det om att Unión hade gjort klart med Arsenals tränare Sergio Rondina men detta rann ut i sanden och den profilerade tränaren skrev istället på ett nytt kontrakt med Sarandí-klubben. Efter detta har fletalet kandidater fallit ifrån i form av Bruno Marioni, Néstor Lorenzo, Néstor Gorosito samt Eduardo Magnin. Men samtliga försök har runnit ut i sanden för Unión.

Juan Manuel Azconzábal.

Nu pekar istället allting på att Juan Manuel Azconzábal kommer att skriva på inom kort. Tränaren har en nära relation med flertalet personer i styrelsen och ska dessutom passa bra in på föreningens profil över sin nye tränare. Just nu är Azconzábal huvudtränare för chilenska Antofagasta och därför kommer Unión behöva betala en övergångssumma för honom.

Den 45-årige tränaren har tidigare haft huvudansvaret för bl.a. Tucumán, Estudiantes, San Martín de San Juan och Huracán. Just nu har Unión åtta spelare med utgående kontrakt den siste juni och innan man har fått tillsatt en ny tränare kan det bli svårt att lyckas förlänga med dessa. Det är med andra ord bråda dagar för Unión den närmaste tiden.