Leandro Fernández allt närmre att lämna Independiente

Anfallarens kontrakt går ut den siste juni och allt tyder på att han inte kommer att förlänga med storklubben.

Independiente genomgår, precis som många andra föreningar, tuffa tider just nu. Ekonomin är ansträngd och man har haft stora problem med att betala ut lönerna till sina spelare under en längre tid. Därför är det inte särskilt konstigt att man förmodligen inte kommer kunna landa ett nytt kontrakt med Leandro Fernández som redan sitter på en hög lön och fortsatt vill ha detta.

Klubben ska ha erbjudit anfallaren ett nytt kontrakt som avslagits och nu lutar det mesta åt att Fernández kommer att lämna Independiente vid månadsskiftet. Anfallaren hade stora problem med att ta en ordinarie plats i Independinte, för några säsonger sedan, men efter ett lyckat lån till Vélez Sarsfield kom han tillbaks och gjorde det riktigt bra. Han var också med i tränaren Pusineris startelva i dom flesta matcherna under föregående säsong.

Men nu ser alltså tiden i storklubben ut att ha nåt vägens ände. Pusineri är inte jätteangelägen om att anfallarens kontrakt ska förnyas och ledningen i klubben vill ogärna höja anbudet mer. Spelarens agent är också inne på att detta förmodligen är det sista som Independientes supportrar ser av Fernández framöver. 

”Vi väntar och ser ifall Independiente kommer komma upp med det anbudet som vi vill ha. Fernández börjar komma upp i ålder och vet att detta kan vara hans sista kontrakt och därför vill han gärna ha en bra deal. Om inte så kan kanske någon klubb utomlands komma upp med dessa pengar”.