Ikväll kan 15-årige Luka Romero bli historisk i La Liga

Vem är den mexikanskfödde argentinaren som kan bli historisk när hans Mallorca möter Villareal i afton?

Han heter Luka Romero och föddes i Mexiko den 18 november 2004. Hans pappa är en f.d. argentinsk fotbollsspelare som avslutade sin spelarkarriär på Mallorca, därav anledningen till att Luka numera tillhör lagets A-lag.

Mittfältaren har redan hunnit representera Argentina på ungdomsnivå och har därmed gjort valet att spela för pappans land istället för det land där han själv föddes i. Romero har fått smeknamnet ”Mexikos Messi” och ska påminna en del om sin landsman i spelstil.

”Hela min familj är argentinsk och drömmen är att spela för landslaget i Argentina”.

Mallorcas assisterande tränare är även han argentinare och en f.d. spelare vid namn Daniel Pendín. Han har idel lovord att överösa den unge supertalangen.

”Han är vänsterfotad, snabb, järv och tävlingsinriktad. Han har alla egenskaper för att vara en nummer 10 i Argentina”.

Romero ihop med Daniel Pendín.

Skulle Luka Romero få hoppa in i kvällens match mot Villareal blir han den yngste spelaren någonsin i La Ligas historia. Men hans tränare vill inte att spelaren ska dras med i jämförelserna med Lionel Messi.

”Jag hoppas inte att han lyssnar för mycket på det pratet. Han är en stor talang men att jämföra honom med Messi, hur många spelare har man inte sett som målats upp som supertalanger för att sedan inte kunna leva upp till det?”

Mallorca möter Villareal klockan 19:30 Ikväll.