Hur ser egentligen intresset ut för Gaitán ifrån Bocas sida?

Gaitán kontrakt med Lille kommer inte att förlängas och därmed kan han gå som bosman till t.ex. ett Boca Juniors som han ständigt förknippas med. Men hur intresserade är egentligen Boca Juniors?

Nicolás Gaitán och Boca Juniors är en följetong som funnits med under dom flesta transferfönstrena dom senaste åren. Ända sedan den offensive mittfältaren lämnade Atlético Madrid 2018 har ryktena om en återkomst till Boca funnits där. Nu kommer inte Gaitán att förtsätta i franska Lille, utan istället vara kontraktslös den siste juni. Öppnas det därmed upp en dörr för Boca?

Den 32-årige mittfältare fostrades i Boca i början av 00-talet och gjorde resan ifrån ungdomslagen hela vägen upp i A-truppen. Här hann Gaitán med att vinna ligan en gång inna flyttlasset tog honom vidare till Benfica. I Portugal spenderade mittfältaren sex säsonger och vann såväl ligan som den inhemska cupen ett flertalet gånger. Dessutom spelade han i två Europa League-finaler som dessvärre båda slutade med förlust.

2016 värvades han av Atlético Madrid men tiden i Spanien blev inte särskilt succéfylld. Efter två år blev det en tur till Kina, sedan vidare till Chicago i MLS och nu senast en kortare period i franska Lille. Tiden i Frankrike har inte blivit som Gaitán hade hoppats på och därför kommer dom båda parterna inte att förlänga kontraktet.

Här någonstans kommer Boca återigen in i bilden. Gaitáns agent, José Iribarren, menar att möjligheten till en återkomst alltid finns där.

Gaitán under den föregående sejouren i Boca.

”Jag har inte pratat med någon hittills, men möjligheten med Boca finns alltid där. Gaitán är supporter till klubben och han har alltid haft vilja och idén att återvända. Att han nu lämnar Lille är ganska färskt och därför har vi inte hunnit prata med några klubbar än”.

Iribarren bekräftar också att det fanns samtal med den dåvarande ledningen under föregående höst och där Burdisso (dåvarande sportchef) samt tränaren Alfaro uttryckte en önskan om en återkomst för Gaitán. Dock förlorade Angelici Bocas presidentval i december och därmed försvann även Burdisso. Utöver detta valde dessutom tränaren Alfaro att lämna sin post. Nu är det mer osäkert kring vad den nye ledningen vill i Boca när det gäller Gaitán.

Om situationen i Lille menar Iribarren att det hela blev olyckligt pga. Corona-pandemin.

”Gaitán skrev på ett kontrakt i januari på sex månader med en option på ytterligare två år. Men Corona pausade upp allting och med det var klubben tvungen att tänka på det ekonomiska och göra sig av med spelare. Det var ett gemensamt beslut att inte fortsätta i klubben ifrån såväl spelaren som föreningen i fråga”.

Gaitán i Atlético Madrids tröja.

Nu gäller det för Gaitán och hans agent, Iribarren, att analysera dom erbjudanden som kommer att trilla in den närmaste tiden och ta ett bra beslut som spelaren själv trivs med.

”Det anländer alltid erbjudande och dom måste man analysera och kolla på. Vi ska hitta ett projekt som känns bra för Gaitán. Det kan egentligen vara varsomhelst men det viktigaste är att det känns som en ambitiöst klubb, ett bra ställe där han kan känna glädje. Gaitán är 32 år nu och har kanske tre – eller fyra år kvar på karriären. Dom vill han kunna njuta av på bästa sätt och spela där han känner för att spela”.