Diego Cocca lämnar som tränare för Rosario Central

Under dagen kom ryktet, eller en rättare sagt en bekräftelse, ifrån tränarens agent att en fortsättning i Central, för Cocca, inte skulle vara aktuellt längre. Senare bekräftade också klubben att man avslutar sammarbetet med tränaren den siste juni.

Såväl föreningen som Diego Cocca själv ska ha varit överens om det ekonomiska men inte det sportsliga. Tränaren ska ha varit införstådd med att hans löns skulle sänkas avsevärt med tanke på Corona-pandemin och den ekonomiska situation som råder i föreningen. Det som däremot inte gick att komma överens om ska ha varit det sportsliga.

Rosario Central ska nämligen vara väldigt angelägna om att man, i fortsättningen, ska lyfta upp fler ungdomsspelare ifrån den egna akademin. Men Cocca själv ska inte ha varit överens om detta då han inte anser att det finns tillräckligt med potential i ungdomslaget för att kunna fylla på den befintliga truppen.

Cristian Kily González.

Central lider av stora ekonomiska problem och deras tankar om hur man ska få ihop en trupp till nästa säsong ska vara att satsa mer på dom egna talanger som man har i föreningen. Klubben kommer inte, under rådande omständigheter, kunna värva under sommaren och då kommer dom egna talangerna att spela en allt större roll i truppen.

Det mesta tyder nu på att ungdomstränaren, Cristian Kily González, kommer att ta över huvudansvaret för föreningen framöver. Det blir i sådana fall första gången som han har huvudansvaret för ett seniorlag.