Bocas plan: förlänga med både Tevez och Zárate

Två av Bocas anfallsstjärnor har utgående kontrakt den 30 juni. Föreningens plan är att förlänga med såväl Carlos Tevez som Mauro Zárate.

Den siste juni går många spelarkontrakt i Argentina ut och därför måste klubbarna jobba extra hårt under dom nästkommande veckorna om man ska lyckas förlänga kontraktet med dom spelarna som man vill behålla.

För Boca går kontrakten med Carlos Tevez samt Mauro Zárate ut den 30 juni och klubbens intention är att förlänga med båda. Tevez har haft flera givande videosamtal med Riquelme under den senaste tiden och även om föreningen ännu inte gett anfallaren ett konkret kontraktsförslag är det bara en tidsfråga. Kontraktet sägs skrivas på ett år och med en option att förlänga med ytterligare sex månader ifall Boca går vidare i Libertadores.

Lönen för Tevez lär krympa jämfört med tidigare, mycket pga. Coronaviruset, och detta ska anfallaren var förstående kring. Med Zárate har ledningen i Boca egentligen inte varit jätteintresserade av att förlänga. Men tränare Russo har insisterat på att han vill ha kvar anfallaren och därför kommer även Zárate att få ett nytt kontrakt med storklubben. Spelaren själv ska också vara intresserad av att stanna i Boca.

När det gäller övriga anfallare har det ryktats flitigt att Ramón Ábila ska vara på väg till Atlético Mineiro i Brasilien medan läget med Franco Soldano är lite mer ovisst. Lånekontraktet med grekiska Olympiakos går ut den siste juni. Men Boca vill låna anfallaren igen – något som den grekiska storklubben har gått med på. Dock med tillägget att denna gång vill Olympiakos ha en avgift för lånet – något Boca inte är lika sugna på.