Vélez-försvararen Miguel Brizuela anmälad för att ha misshandlat sin flickvän

Igår kom Vélez med ett pressmeddelande där dom bekräftade att en av deras spelare har plockats ur truppen tills vidare. Detta pga. att han är anmäld för att ha misshandlat sin flickvän.

Det är dessvärre inte det första fallet av denna typ inom den argentinska fotbollen den senaste tiden. Bocas Sebastián Villa blev ammäld för samma sak för några veckor sedan. Nu handlar det om Vélez-försvararen Miguel Brizuela som har anmälts av sin flickvän Melina Neto för såväl fysisk – som psykisk misshandel.

Vélez har tagit spelaren ur truppen tills vidare och har nära kontakt med polisen som i sin tur har nära kontakt kvinnan i fråga. På sin hemsida säger föreningen att man följer utvecklingen genom polisen och myndigheter, att Brizuela tas ur spel och att man fördömer allt våld mot kvinnor ifrån föreningens sida.

Miguel Brizuela är född 1997 och har nu fått ett 90 dagars besöksförbud till Melina Neto.