Agustín Urzi: ”Osvaldo är en fantastisk personlighet”

Agustín Urzi är en av dom mer intressanta talangerna i Argentina. Till vardags spelar yttermittfältaren, som jämförs med Ángel Di María, i Banfield. Men drömmarna är givetvis större än såhär.

Urzi har gjort ett antal landskamper för det argentinska U21-landslaget och det har redan börjat ryktas om att finns intresse ifrån flertalet europeiska klubbar. Yttermittfältaren gillar att utmana sin försvarare och är en skön spelartyp med sina aviga dribblingar. Själv studerar han gärna några av världens bästa spelare för att hitta inspiration, men även en spelare i den egna ligan finns med bland favoriterna.

”Messi är min idol, men jag tittar mycket på Neymar och Centurión också. Jag försöker inspireras av deras dribblingar”.

Men i Europa har man börjat jämföra Urzi med en annan argentinare – nämligen PSG:s Ángel Di María. Något som huvudperson själv tycker är roligt.

”Jag har sett att dom jämför mig med Di María. Det är givetvis roligt, något som får mig att fortsätta växa. Jag känner mig lugn i allt detta och njuter av tillvaron”.

Banfield har dom senaste veckorna bytt tränare där Julio Falcioni gått upp i en sportchefsroll medan den assisterande tränaren, Javier Sanguinetti, blir huvudtränare.

”Skönt att Falcioni fortsätter åtminstone som sportchef i klubben. Det är härligt både för supportrarna men även för klubben i stort. Sanguinetti känner vi väl till eftersom han varit en del av staben tidigare. Det känns bra och förhoppningsvis kan vi åstadkomma bra saker framöver”.

Under det senaste halvåret har Daniel Osvaldo tillhört Banfield. Den f.d. storstjärnan, med spel i bl.a. Juventus och Roma i Italien, gjorde comeback i vintras efter några år utan fotbollen. Dom senaste åren har han istället satsat på musiken. Nu är det osäkert om anfallaren kommer fortsätta framöver i Banfield. Urzi hoppas dock på att han ska göra det och verkar ha uppskattat att ha Osvaldo i laget.

”Osvaldo är en fantastisk personlighet. Som lagkamrat och person är han underbar, och på planen visar han att han fortfarande har en fin teknik och kvalité överlag. Han är en stor spelare. En stjärna”

Urzi har själv kontrakt med Banfield till den siste juni 2023 och trivs bra i föreningen som fostrat honom.

”Jag trivs väldigt bra i Banfield, men det är klart att skulle det dyka upp ett bra anbud ifrån Europa är man såklart intresserad. Då kommer jag att prata med klubben och min agent. Det är givetvis en dröm att få spela där – det hade varit väldigt roligt. Just nu fortsätter jag dock, som alltid, med fötterna på jorden. Jag tar det hela med ro och glädje”.