Lisandro López förlänger ytterligare ett halvår med Racing Club

Tidigare i våras blev det klart att Racings lagkapten, Lisandro López, fortsätter ytterligare ett halvår – till årets slut – i den blåvita storklubben. Nu står det klart att anfallaren kommer fortsätta i föreningens färger till åtminstone juni 2021.

”Jag har kvar samma passion och kärlek för denna sport. Viljan att fortsätta tävla, spela, vinna och fortsätta lära mig”.

Lisandro López är en ikon i Racing efter att först ha kommit fram i klubbens ungdomslag, slagit igenom och sedan återvända efter en framgångsrik utlandskarriär. 2016 kom López tillbaks till Racing igen och har sedan dess vunnit såväl ligan som tagit föreningen ut i Libertadores.

Anfallaren är omåttligt populär bland klubbens supportrar och därför är beskedet att han förlänger med ytterligare ett halvår givetvis något som glädjer alla anhängare till föreningen. Under föregående säsong lyckades inte López och Racing att försvara sin ligatitel. Laget slutade fyra, med nio poäng upp till Boca, och López mäktade faktiskt bara med fyra mål framåt.

Överlag var höstsäsongen väldigt frustrerande för Racing då man hade stora problem att vinna sina matcher och tappade ledningen, allt som oftast, i slutskedet. När fotbollen stannade upp, till följd av Corona-pandemin, var Racing mitt uppe i gruppspelet av Libertadores där man dessutom hade vunnit sina två inledande matcher.

Nu får supportrarna glädje att njuta av Lisandro López insatser ett tag till framöver. Anledningen till att anfallaren förlänger med ytterligare sex månader är för att man ännu inte vet när fotbollen i Argentina kan dra igång igen och López vill inte hamna i en situation där han inte får avsluta sin karriär på planen.