Javi García drömmer om Boca – men närmar sig Newell’s?

Målvakten Javi García förlängde inte sitt kontrakt med Racing Club och är därför en fri man den siste juni. Spelaren själv drömmer om att Boca ska kontakta honom samtidigt som hans representanter har erbjudit målvakten till Newell’s Old Boys.

Många spelare i Argentina kommer stå utan kontrakt den siste juni då dom flesta klubbarna kommer avstå att förlänga med många av sina spelare med tanke på Corona-pandemin. En av dessa är Javi García som agerat andremålvakt i Racing Club under ett antal säsonger.

Spelaren själv drömmer om att Boca, som ser ut att ha en plats ledig som andremålvakt efter att Marcos Díaz lämnat och detsamma ser ut att hända med Agustín Rossi, ska höra av sig. Dock har inget konkret erbjudande dykt upp ifrån storklubben och därför har spelarens representanter börjat sondera terängen efter andra alternativ.

Newell’s Old Boys har släppt båda sina reservmålvakter i Nelson Ibáñez och Ramiro Macagno – därmed bör det lämpligen finnas en plats för Garcia i Rosario-klubben. Spelarens representanter har i alla fall erbjudit honom till den rödsvarta klubben och därmed återstår det att se om intresset är ömsesidigt.

Javi García fick bl.a. hoppa in i det minnesvärda derbyt mot Independiente tidigare i våras, efter att Gabrie Arias blivit utvisad, och gjorde där en exemplarisk insats.