Vélez målvakt passade på att springa i Buenos Aires

Sedan några dagar tillbaks har det varit tillåtet för invånarna i Buenos Aires att springa en runda i staden mellan klockan åtta på kvällen och åtta på morgonen. Något som Vélez målvakt, Alexander Domínguez, passar på att göra.

Spelarna i Argentina har tränat på egen hand under Corona-uppehållet som snart varat i tre månader. Det har onekligen varit en annorlunda tid för spelarna och påfrestande både mentalt och kroppsligt. Men nu kan dom så sakteligen börjar röra sig ”normalt” igen. I dom flesta provinser får man numera motionera alla timmar på dynget medan man i Buenos Aires nyligen började med att man fick motionera mellan klocka åtta på kvällen och åtta på morgonen.

Detta har gjort att flertalet av spelarna som är hemmahörande i någon av stadens klubbar har passat på att springa lite ute i det fria. En av dessa är Vélez ecuadorianske målvakt Alexander Domínguez.

”Jag springer en halvtimme här på kvällen, vi tränar dubbla pass. På morgonen tränar vi på egen hand hemma och på kvällen har vi blivit uppmuntrade till att springa en runda i parken”.

Den 33-årige målvakten har mest fått agera back-up till Lucas Hoyos och därför har speltiden blivit sparsam. Domínguez menar att han saknar fotbollen men att alla måste fortsätta ta det lugnt och försiktigt ett bra tag till framöver.

”Alla vill återvända till fotbollsplanen men vi måste fortsätta att vara försiktiga och använda oss av dom säkerhetsåtgärder som är uppsatta. Alla har viljan och förhoppningen om att komma tillbaks men samtidigt måste man förstå att situationen är komplicerad”.

Målvakten menar att den nye tränaren, Mauricio Pellegrino, uppmuntrat sina spelare till att springa på kvällen.

Mauricio Pellegrino är ny tränare i Vélez Sarsfield efter Gabriel Heinze.

”Pellegrino har uppmuntrat oss att ge oss ut och springa. Att träna hemmifrån är knappast något som vi är vana vid. Lyckligtvis kan vi göra detta nu (ut och springa). Vi får försöka anpassa oss så gott det går så att vi är redo när allt drar igång igen”.