Tinelli ser över möjligheterna att återstarta ligan i norra Argentina

Presidenten för Liga Profesional, Marcelo Tinelli, sägs överväga möjligheten att starta ligaspelet igen till hösten i dom norra delarna av landet. Detta enligt en av samordnarna för idrotten i dom nordliga delarna av Argentina.

I ett videomöte med presidenterna för dom olika klubbarna i ligan bad Marcelo Tinelli om tålamod när det gällde möjligheten för lagen att återvända till normal träning. Såväl förbundet som ligans högst uppsatt personer ser nu över vilka möjligheter som finns framöver.

Buenos Aires är platsen med störst smittspridning och därför vill man se över vilka alternativ som finns när ligan drar igång igen. Enligt uppgifter är målet att låta lagen återgå till normal träning i mitten av juli och att sedan dra igång ligan i september. Ett alternativ för detta är att samla lagen på ett ställe och spela samtliga matcher där – precis som man t.ex. just nu väljer att göra i MLS där alla lag ska bo på Disney World i en månad.

I dom nordligaste delarna av Argentina är Corona-spridningen i det närmaste obefintlig och därför ser man nu över möjligheten att spela här istället. Marcelo Córdova är samordnare för fotbollen i den norra delen av landet och enligt honom har Tinelli varit i kontakt med hans organisation.

Karta över antalet smittade i dom olika länderna i Sydamerika. Länderna markerat med rött har inget datum för återupptagandet av träningen. Gula har börjat träna. Och gröna har ett datum för när ligan ska börja igen.

”Det stämmer att Tinelli hört sig för om möjligheterna att spela ligan här uppe. Planerna för detta kommer att analyseras framöver. Här i Salta (stad i norra Argentina) har vi bra möjligheter för spelarna att bo med många hotell. Vi ser också över ett sammarbete mellan olika städer som ligger nära varandra. Vi jobbar t.ex. ihop med Jujuy som har en väldigt fin stadion – men även med Santiago del Estero och Tucumán”.

Argentina är ett av dom länderna i Sydamerika som ännu inte har något uttalat datum om när ligaspelet ska börja igen. Detta trots att man inte är i närheten av lika hårt drabbat som flera av sina granländer. T.o.m. Brasilien som är det ett av dom värst drabbade länderna i världen, med närmare 40,000 döda, har dragit igång lagträningen.

President, Alberto Fernández, har haft en väldigt försiktig inställning till Corona-pandemin och sade så sent som för några dagar sedan att det kunde bli aktuellt med att stänga ner Buenos Aires helt och hållet igen. Just nu har vissat lättnader skett i restriktionerna och med det stiger också antalet smittade, per dag, fortfarande.