Ocampos matchhjälte i Sevilladerbyt

Den spanska ligan återstartades under torsdagen med ett derby mellan Sevilla och Real Betis. Totalt fick fyra stycken argentinare speltid, varav en stack ut lite extra.

Sevilla vann derbyt på hemmaplan mot sina ärkerivaler Real Betis med 2-0. Första målet gjordes på straff genom argentinaren Lucas Ocampos innan brassen Fernando utökade till 2-0 en stund senare.

Sevilla var det klart bästa laget och skapade också flest målchanser. Matchens främste spelare får nog Lucas Ocampos anses ha varit. Ifrån sin kantposition skapade argentinaren stora problem för Betis och fick också glädjen att trycka dit straffen i den andra halvleken.

Det var osäkert om Ocampos skulle starta matchen pga. skadekänningar och det var förmodligen därför han lämnade planen efter 71 minuter. I hans ställe kom en annan argentinare in i form av Ever Banega. Men han lyckades inte göra något större väsen av sig. I slutet kom även Franco Vázquez in för Sevilla – men fick alldeles för få minuter på sig för att göra något ordentligt avtryck.

Ocampos firar sitt mål i kvällens Sevilladerby.

I Real Betis spelade Guido Rodríguez hela matchen. Precis som Betis i stort hade den argentinske mittfältaren svårt att få igång något ordentligt spel och allt som oftast körde man fast i Sevillas försvarsmur.

Rodríguez kändes ringrostig, precis som flera andra spelare, och det är kanske inte särskilt konstigt med tanke på att dom inte spelat matcher på tre månader. Enligt ”Who scored” slog Rodríguez 55 passningar under derbyt och hade en passningssäkerhet på 89%.

Guido Rodríguez.

Det bestående intrycket var dock att Ocampos var matchens främste lirare och att Sevilla förtjänade segern.