Vélez sportchef: ”Barcelona har visat intresse för Almada”

Vélez Sarsfields sportchef, Pablo Cavallero, uttalade sig under dagen att FC Barcelona hört sig för kring stortalangen Thiago Almada.

Det är knappast någon nyhet att flertalet storklubbar i Europa följer utvecklingen kring Velez stortalang Thiago Almada. Anfallare är bara 19 år gammal men har redan visat upp sig ordentligt i den argentinska ligan. Tidigare har det ryktats om att Manchester City varit intresserade av spelaren och nu har alltså även Barcelona hört sig för kring talangen.

”Jag vet att Barcelona har hört sig för kring Almada, men dom vet att han bara är 19 år och behöver fortsätta utvecklas. Om det ändå skulle anlända ett bud som är oemotståndlig för föreningen kommer vi givetvis kolla på det då”.

Thiago Almada stod för fyra mål under fjolårssäsongen. Med Vélez har han kontrakt t.o.m. den siste juni 2023.

Thiago Almada.

Sportchef Cavallero passade också på att kommentera kring situationen runt Ricardo Centurión och en eventuell fortsättning för spelaren i föreningen. Spelaren var utlånad ifrån Racing men än finns inget nytt kring spelarens framtid.

”Ricardo vet att vi uppskattade att ha honom i laget väldigt mycket. Han kändes också bekväm i Vélez. Vi tror att det kommer klarna under den närmaste tiden hur hans fortsättning kommer att se ut. Det är klart att om Boca vill värva honom av Racing, samtidigt som dom har en spelare som Racing vill ha, då underlättare det i deras förhandlingar sinsemellan”.

Cavallero passade också på att ge Mauro Zárate, som lämande Vélez för Boca för ganska exakt 2 år sedan under kontroversiella omständigheter, en rejäl känga.

”Jag förstår mig inte på det som Mauro gjorde. Att först lova en sak och sen 48 timmar senare göra raka motsatsen. Många ungdomar runt Vélez såg fram emot att se honom ännu mer i klubben. Mer än 100 personer hade tatuerat in hans ansikte på kroppen. Ibland tror jag att du måste tänka efter lite innan du pratar, eller inte prata alls. Och uppfyll sedan det du säger”.

Mauro Zárate i Vélez tröja.

Zárate lämnade för Boca trots att han lovat såväl Vélez som klubb – som deras supportrar att han skulle förlänga kontraktet. Han hade uttryckligen också sagt att han aldrig skulle kunna spela för ett annat lag i Argentina än Vélez. Därför blev reaktionerna vid övergången så pass kraftfulla som dom blev.

Några valde dock att ta det hela ett antal steg för långt när man bl.a. bombhotade Zárates barns skola och skickade mordhot hem till familjens hus.

Men som sagt, ibland ska man nog tänka lite innan man pratar. Det skadar inte.