Oro i River – vad händer egentligen med Borré?

Scocco har redan lämnat River men nu höjs oron kring ifall storklubben kan tappa ytterligare en anfallare under den närmaste tiden. Vad händer egentligen med Rafael Borré?

Dem colombianske anfallaren har återvänt till sitt hemland under Corona-uppehållet för att vara nära sin familj. Samtidigt jobbar River på att försöka säkra upp sin anfallare framöver. Det finns nämligen omständigheter som gör storklubben en aningen nervös.

Borrés f.d. klubb, Atlético Madrid, har möjligheten att värvat tillbaks anfallaren för 7,000,000 euro. Men River kan stoppa detta om man köper loss dom sista 50% ifrån Atlético för 3,500,000 euro. Problemet är bara det att den argentinska klubben inte har dessa pengar i nuläget.

Anfallarens agent, Helmut Wennig, säger själv att Borré trivs bra i River Plate, men att man aldrig vet vad som kan komma att hända framöver.

”Borré har ingen vilja just nu att lämna River, han trivs bra i Argentina. Men precis som alla sydamerikanska spelare har han en längtan efter att spela i Europa igen”.

Under Marcelo Gallardo har Borré utvecklats till lagets mest notoriske målskytt. På 111 matcher i River har colombianen gjort 39 mål och vunnit flera stora titlar. Klubben kommer göra allt i sin makt för att behålla spelaren. Frågan är om man kommer lyckas.