Har Newell’s Vergini som plan B?

Newell’s Old Boys jobbar för fullt med att förstärka laget inför återstarten av fotbollen i Argentina. Förmodligen bli Nacho Scocco officiell under dom närmaste dagarna och samtidigt jobbar man på en hel del förlängningar.

Inställningen hos Newell’s är att man vill få till ytterligare ett lån med Cristian Lema ifrån Benfica. Mittbacken var väldigt lyckosam under den föregående säsogen och stod faktiskt för fem mål framåt. Lema har varit inlånad ifrån den portugisiske storklubben och det är ytterligare ett sådant som Newell’s hoppas få till. Men problemet är att Benfica mycket hellre säljer spelaren till Rosario-klubben och begär, enligt uppgift, 2,000,000 euro.

Här kommer då nästa problem. Newell’s har inte dom pengarna för att köpa loss mittbacken och har därför börjat fundera på andra alternativ. San Lorenzos Santiago Vergini sägs finnas med som en reservplan för Newell’s.

Den 31-årige Vergini har ett förlutet i Newell’s och spelade här mellan 2011 och 2013. Under den perioden var han också med och vann ligan med den rödsvarta klubben. Tiden i San Lorenzo har inte varit särskilt lyckosam för Vergini. Mittbacken har inte spelat en enda minut hos ”El Ciclon” sedan i början av november ifjol.

Nu har San Lorenzo en ny tränare i Mariano Soso och det kanske kan öppna upp en dörr för Vergini. Om inte, finns det mycket troligt en plats för honom i Newell’s Old Boys.