Godoy Cruzs president härsknade till: ”Hade läget varit omvänt hade dom garanterat tränat”

Det blev en del uppmärksamhet under gårdagen kring ryktet att Godoy Cruz hade börjat träna i lag igen. Något som var en sanning med viss modifikation. Detta renderade i att Godoys president, José Mansur, härsknade till ordentligt.

Ryktet under gårdagen gjorde gällande att Godoy Cruz hade genomfört en lagträning på sin egna anläggning – vilket i sådana fall inte skulle vara tillåtet av förbundet ännu. Klubben tillbakavisade sedan detta och sanningen verkade istället ligga i ett spelarna tränade på egen hand, på ett privat område, utan lagets tränare – vilket är tillåtet i Mendoza där Godoy Cruz är hemmahörande.

”Det cirkulerade uppgifter om att spelarna hade tränat på våra anläggningar. Det är totalt felaktigt och falskt. Det sades finnas bilder på detta som aldrig funnits eftersom det inte hänt. Några spelare bad om tillåtelse att träna tillsammans på ett privat området, det var detta som skedde. Dom gjorde det med sina egna, medhavda, kläder och utan tränare samt övrig stab”.

En del provinser i Argentina har börjat, sakteligen, att öppna upp samhället igen då smittspridningen där nästan är obefintlig. Mendoza ligger nästan 10 timmars resväg ifrån Buenos Aires och här har Corona-fallen varit väldigt låga under hela pandemin-utbrottet.

José Mansur.

”Vi ville följa AFA:s instruktioner eftersom vi alla är en del av detta. Men hade vi velat så hade vi kunnat träna eftersom det är tillåtet här. Men det mest optimala är att följa det som gäller för samtliga lag”.

Vidare är Mansur kritiskt till att storklubbarna i Buenos Aires är missunnsama mot dom mindre föreningarna ute i landet.

”Det finns många åsikter om att ifall vi ute provinserna börjar tidigare än i Buenos Aires får vi en sportslig fördel. Men då ställer jag mig frågande till dom ekonomiska fördelarna som klubbarna i Buenos Aires alltid har. Vi ute i provinserna har mycket längre resor under säsongen som kostar en hel del pengar. I TV-avtalet får vi också mindre del av kakan. Hade situationen varit omvänd, att pandemin var ute i provinserna och inte i Buenos Aires, då kan jag garantera dig att dom hade tränat”.

Vidare pratar Mansur om att spelarna kommer att fortsätta att träna på det privata gymmet framöver, vilket är tillåtet av myndigheterna.