Fassi: ”Jag vill se VAR i Argentina”

Talleres president, Andrés Fassi, är känd för att vara en frispråkig herre och uttalar sig ofta hett och brett om både det ena och det andra. Nu har han även gett sig in i diskussionen kring VAR i argentinsk fotboll.

VAR är en het fråga i fotbollsvärlden och efter att det införts i samtliga av dom största ligorna i Europa har man även testat det i Copa Libertadores. Nu vill flera högt uppsatt personer se det även i dom inhemska ligorna i Sydamerika. Talleres president, Andrés Fassi, är en av dom.

”Många presidenter är rädd för att uttala sig om domarna. Men det är inte jag. Jag vill att VAR införs i Argentina och att domarna får högre lön. Jag pratar aldrig till deras favör annars. Detta är inget klagomål, jag kommer bara med förslag”.

För det mesta är VAR-frågan ett diskussionsämne som delar fotbollsentusiaster runt om i världen. En del anser att det förstör spontaniteten i sporten medan andra gillar att domsluten blir korrekt. Dock kan man konstatera att VAR knappast varit lyckosamt i Europa där många domslut ifrågasatts. Det återstår att se ifall Argentina väljer att inför detta system i landets högsta division.