Enzo Francescoli: ”Om fler anfallare lämnar kan det bli ett problem”

Nacho Scocco har redan lämnat och framtiden för såväl Rafael Borré som Lucas Pratto är osäker. Nu höjer Rivers sportchef ett varningens finger: ”Om fler anfallare lämnar kan det bli ett problem”.

Att Scocco valde att lämna kom inte direkt som någon överraskning för varken River eller Francescoli själv.

”Det är sånt som kan hända och nu hände det. När det kommer till personliga val finns det inte särskilt mycket vi som klubb kan göra. Idag är det officiellt och det var rätt väntat”.

Mer osäkert är det kring Rafael Borré. Colombianen har gjort en fin säsong och lockat till sig ett intresse ifrån Europa. Dessutom har Atlético Madrid möjlighet att köpa tillbaks honom, för 7,000,000 euro, för att sedan kunna sälja honom vidare. River å sin sida kan stoppa detta genom att själva värva den sista andelen för 3,500,000 euro. Problemet här är att dom pengarna just nu inte existerar i klubbens kalkyler. 

”Borré är just nu i Colombia, något som han fått tillåtelse av tränaren att vara. Vi förväntar oss att han kommer tillbaks och stannar hos oss. Vid tidigare transferfönster har han valt att stanna hos oss trots anbud, vad exakt som kommer hända nu vet vi inte, om Atlético kommer göra något eller inte”.

Om varken River eller Atlético Madrid gör ett drag under detta fönster kommer Borré att fortsätta vara utlånad till River ända fram tills nästa sommar. Dock måste Los Millonarios i sådana fall ändå köpa loss Borré, för samma summa när denna period är över, om man vill behålla anfallaren. Alternativt kan man kanske lyckas att förhandla ner summan med den spanska storklubben. 

Lucas Pratto.

När det gäller anfallskollegan Lucas Pratto är läget lite mer avslappnat. Francescoli känner sig tämligen övertygad om att den rutinerade anfallaren kommer att stanna. Bakom honom finns dessutom några ungtuppar i klubben som Gallardo tror stenhårt på. 

Julián Álvarez har fått en hel del chanser det senaste året och föreningen ser en stor framtid i spelaren. Utöver honom finns också Federico Girotti att tillgå. Han har inte fått lika mycket speltid som Álvarez men besitter en stor talang och lär säkert få mer speltid under den nästkommande säsongen.

Julián Álvarez.

Avslutningsvis är Francescoli övertygad om att klubben kommer kunna förlänga med båda sina reservmålvakter i Germán Lux och Enrique Bologna. 

”Dom trivs bra i River och klubben är väldigt nöjda med dom också. Just därför förväntar vi oss att deras kontraktssituation löser sig under dom närmaste veckorna”.

Det återstår att se vilka anfallare som finns att tillgå för Gallardo när fotbollen rullar igång igen.