Ansluter Caniggia till Maradonas tränarstab?

Ett intressant ryktet började cirkulera under dagen som indikerade på att Diego Maradona vill involvera sin gamle vän och lagkamrat, Claudio Caniggia, i Gimnasias ledarstab.

I förra veckan skrev Maradona på ett nytt kontrakt med Gimnasia på föreningens 133-årsdag. Med pompa och ståt bekräftades det att Diego kommer vara Gimnasias tränare till, åtminstone, slutet av 2021.

Nu kan han alltså få sällskap av sin gamle parhäst i såväl landslaget som Boca Juniors – Claudio Caniggia. Enligt rykten i Argentina vill Maradona ha ”Cani” som en av sina assiterande tränare och nu återstår det att se ifall den f.d. anfallaren är sugen på uppdraget. Caniggia har hittills inte haft något tränaruppdrag sedan karriären tog slut och frågan är hur mycket taktiska färdigheter han besitter.

Maradona och Caniggia hade ett väldigt speciellt förhållande under sina aktiva karriärer. Förutom att dom spelade tillsammans i det argentinska landslaget kamperade dom även ihop i Boca Juniors under mitten av 90-talet.

Vem minns inte kyssen dom båda delade efter ett vackert mål för Boca i en 4-1-kross mot River Plate 1996? Eller varför inte Maradonas magiska förarbete till Caniggias segermål mot Brasilien i VM 1990?

Caniggia syntes på Maradonas första match som huvudtränare för Gimnasia i höstas varpå Diego sa att han älskade sin gamle lagkamrat – och nära vän. Oavsett vad hade det onekligen varit otroligt intressant att se dom båda på Gimnasias tränarbänk framöver.