Un día como hoy: San Lorenzo mästare med Lavezzi och Gata Fernández i laget

Idag är det på dagen 13 år sedan San Lorenzo vann den argentinska ligatiteln med bl.a Gastón Fernández och Ezequiel Lavezzi i laget.

Laget som tränades av Ramon Díaz vann ligan i imponerande stil. Med 45 poäng toppade man tabellen vid ligans slut – sex poäng före Boca. På nitton matcher vann man fjorton, kryssade i tre och förlorade bara två.

San Lorenzos främste målskytt under turneringen var Gastón Fernández – som idag annonserade att han avslutar sin karriär. Mittfältaren stod för nio mål och med det var han bara två mål ifrån Bocas Martín Palermo som vann skytteligan.

En annan spelare i laget var Ezequiel Lavezzi. Den gladlynte anfallaren avslutade sin karriär i höstas efter några säsonger i den kinesiska ligan. Idag valde Lavezzi att minnas titeln med San Lorenzo för 13 år sedan på sina sociala medier.

”För 13 år sedan blev vi mästare med San Lorenzo i Clausuran 2007. Vilken härlig säsong det var med ett fantastiskt lag och härliga vänner”.

Några av dom mer minnesvärda matcherna ifrån säsongen var bl.a. 3-0-seger borta mot Boca på La Bombonera och segern hemma mot Racing Club med samma siffror.

Dagens datum var dessutom årsdagen för San Lorenzos ligatitel 2001 med Manuel Pellegrini som tränare.