Gastón Fernández lägger av – ¡Hasta siempre!

Han har genom åren gjort sig känd som en anfallsglad och känslosam mittfältare. Nu har Gastón Fernández valt att lägga skorna på hyllan – 36 år gammal. 

Fernández började sin karriär i River Plate där han tog sig upp genom ungdomslagen och hela vägen till seniortruppen. Här debuterade han 2002 och vann ligan året därpå. Efter en kortare utlåning till Racing Club, där han gjorde succé, fick han känna på sitt första utlandsäventyr. Mexikanska Monterrey var klubben och här spenderade Fernández ett år innan han vände tillbaks till Argentina.

San Lorenzo var nästa destination och med ”El Ciclón” vann Fernández ligan 2007. Perioden i det rödblåa laget var visserligen kort – men väldigt positiv för mittfältaren som gjorde sig populär bland supportrarna och spelade gång på gång en avgörande roll i laget. 

Ytterligare en tur till Mexiko stod för dörren – denna gång i Tigres – där Fernández dessutom vann North America SuperLiga 2009. Därefter väntade först en utlåning till Estudiantes och sedermera en permanent övergång till samma klubb. Relationen mellan mittfältaren och klubben skulle komma att bli en kärlekssaga utöver det vanliga.

Tillsammans med Estudiantes vann Fernández Copa Libertadores 2009 och ligan året därefter. Detta var klubben som den offensiva mittfältaren skulle bli mest förknippad med genom sin karriär. I Estudiantes tillbringade Fernández totalt tre sejourer och det är också här som han nu valde att avsluta sin långa karriär. 

2017 var Fernández en kortare avstickare i brasilianska Grêmio där han blev krönt till mästare i Copa Libertadores, ytterligaren en gång, efter en dramatisk final mot Lanús. 

Tack för alla glädjestunder Gata!

¡Hasta siempre!