Walter Perazzo: ”Centurión har kvalitéer som saknas i Boca”

Den f.d. San Lorenzo – och Boca-spelaren Walter Perazzo är idag tränare för Temperley i Primera Nacional. Han anser att om Boca gör klart med Centurión, då kommer han att kunna bidra.

Walter Perazzo spelade i Boca mellan 1988 och 1990. Detta efter att ha spenderat stora delar av sin karriär i San Lorenzo. Idag tränar han andradivisionslaget Temperley men fortsätter givetvis att följa sina gamla klubbar.

Det har ryktats flitigt kring Ricardo Centurións framtid den senaste tiden. Spelaren har varit utlånad till Vélez Sarsfield det senaste halvåret. Men den siste juni går kontraktet ut. Vélez hoppas fortfarande på en fortsättning med Centurión men spelaren själv är dock, enligt rykten, mest sugen på en återkomst i Boca Juniors – där han spelade mellan 2016 och 2017.

På grund av alla dessa rykten har nu även Walter Perazzo passat på att uttala sig kring Centurións framtid.

”Det är en spelare som bjuder på det där lilla extra på planen”.

Centurión bråkar med Coudet under perioden i Racing Club.

Centurións karriär har dock kantats av kontroverser. Under tiden i Boca hamnade han i krogslagsmål och i Racing Club började yttermittfältaren att bråka med tränaren Eduardo Coudet.

”Det stämmer att han har haft stora problem utanför planen. Men jag tror att denna gång, om han går till Boca, kommer han att vara mer disciplinerad”.

Yttern har också själv menat att han mognat det senaste året och att han ångrar att det blev som det blev i Racing. Centurión har också betonat att om Boca väljer att satsa på honom ska han visa att han har förändrats. Perazzo är inne på samma linje och tror att Centurións erfarenheter under karriären borde ha renderat i att han lärt sig viktiga lärdomar om livet.

Centurión hoppas på en återkomst till Boca.

”Jag tror att allt han upplevt under sitt liv och sin karriär har gjort att han mognat. Centurión är en rebellisk spelare på planen, för att beskriva det milt, men han har egenskaper som dom (Boca) saknar idag”.

Corona-uppehållet har varit väldigt jobbigt för Centurión på ett personligt plan. Hans flickvän gick tragiskt bort pga. ett hjärtfel. Själv har Centurión sagt att han insåg omgående att om han inte tog sig ur sorgen snabbt skulle han förmodligen ta livet av sig själv.

Det återstår att se om Riquelme och Boca bestämmer sig för att ge Centurión ytterligare en chans i den blågula tröjan.