Kaoset i Independiente – detalj för detalj

Den ekonomiska situationen i Independiente börjar nå ytterligare en kritisk punkt. Spelarna har inte fått lön på flera månader varpå interna slitningar har börjat blossa upp.

Man har lyckats släcka en del av brasan genom att betala ut marslönen för några dagar sedan. Dock finns det en irritation inom klubben som är riktad åt olika håll.

För några dagar sedan rapporterade vi om att målvakten Martin Campañas kontrakt kunde rinna ut i sanden om inte klubben betalade det som man var skyldig målvakten. Denna eldsvåda ska vara någorlunda under kontroll men nu ser klubben istället över möjligheten att sälja sin förstemålvakt för att få in pengar. Att relationen mellan spelaren och klubben har brakat samman totalt är knappast någon nyhet. Campaña hade tidigare en utköpsklausul på 20,000,000 euro men det har sjunkit nu till ynka 2,000,000 euro. Därmed lär inte intressenter saknas och bli inte förvånad ifall vi får se honom i ett mexikanskt lag inom snar framtid.

Utöver detta ser Independiente över vilka spelare som skulle kunna inbringa pengar till kassan. Här nämns främst Fabricio Bustos och Alan Franco. Den förstnämnde ska klubben vara villiga att släppa för 5,000,000 euro medan Franco sägs man vilja ha 8,000,000 euro för. I det sistnämnda fallet har agenten till spelaren härsknat till eftersom han menar på att klubben lovat att släppa spelaren för 6,000,000 euro – något som Independiente viftar bort.

Alan Franco.

Mitt i allt detta har även konflikten med lagkaptenen Silvio Romero blossat upp. Anfallaren är en fundamental pjäs i Independientes lag och var deras tveklöst bäste målskytt under säsongen med tolv gjorda mål. Med detta delade han skytteligasegern tillsammans med River Plates Rafael Borré.

Men nu finns en irritation i klubben mot spelaren som gjordes till lagkapten i januari istället för Campaña. Man menar nämligen att Romero var initiativtagaren bakom spelarupproret mot ledningen pga. lönerna. Ett dokument lämnades in där man mer eller mindre ställde ett ultiamtum som ledningen tog som ett onödigt tillvägagångssätt att sätta press på föreningen i dessa, redan ansträngda, tider.

Även lagkamrater ska vara kritiska mot Romero sätt att attackera problemet och såväl lagkamrater som ledningen börjar undra om Romero är rätt man för att vara lagkapten. Anfallaren själv blev ruskigt förbannad över att dessa, enligt honom felaktiga uppgifter, sipprade ut i media och lämnade därför själv ett uttalande via social medier. Där tillbakavisar han anklagelserna, menar att han inte alls var hjärnan bakom allt utan att media försöker förstora upp en händelse som inte existerar.

Silvio Romero.

Enligt rykten ser klubben över möjligheterna att sälja anfallaren för ungefär samma summa som man köpte honom för – nämligen 4,000,000 euro. Romero själv vill dock stanna då han trivs bra i föreningen trots dom turbulenta omständigheterna.

Vi får se hur allt detta slutar. Men nog är det kaotiskt i Independiente just nu.