Gimnasias Manuel Guanini valde att inte förlänga kontraktet – mottog hot

Försvararen valde för ett tag sedan att inte förlänga kontraktet med klubben han är fostrad i. Detta retade upp några supportrar som tog det ett steg för långt.

Manuel Guanini är fostrad i Gimnasias ungdomslag och har spenderat dom senaste sex åren i föreningens seniortrupp. När nu när kontraktet går ut den siste juni valde försvararen att inte förlänga sitt kontrakt, vilket retade upp en del supportrar. Några tog det ett steg längre och skickade ett hot hem till Guanini. På lappen stod det följande:

”Guanini, du är otacksam mot klubben som gav dig chansen att utvecklas. Supportrarna kring Gimnasia kommer aldrig att glömma detta. Be för att du aldrig behöver återvända i framtiden din förädare”.

Spelare själv blev givetvis upprörd över meddelandet och uttalade sig kring hela situationen.

”Jag väljer att lämna eftersom jag spenderat sex år i klubben och känner att jag avslutat en etapp i min karriär. Jag är orolig för mina föräldrar och hoppas att dom kan ta reda på vem det var som skickade hotet”.

Gimnasia lämnade också ett uttalande till följd av händelserna där man fördömde dom som hotat Guanini.

”Gimnasia som klubb fördömer hoten som vår försvarare Guanini mottagit under dagen. Den här typen av hot är långifrån vad vi det innebär att vara en del av Gimnasia-familjen. Från klubbens sida kommer vi hjälpa till med det vi kan i denna svåra situation. Vi kommer finnas tillgängliga för Guanini och hans familj framöver”.