Brown Adrogue förlänger med sin ikoniska tränare: ”I såväl dåliga – som bra tider”

Många i världen vet förmodligen inte ens vem Pablo Vico är, men i Argentina tillhör han en av dom mest igenkända tränarna av dom alla. Med sin tjocka mustasch och rufsiga hår har dom som följer dom lägre divisionerna i Argentina vant sig vid att se Vico sitta på Brown Adrogues avbytarbänk det senaste decenniet.

Sedan 2009 har Pablo Vico tränat Brown Adrogue, men hans involvering i klubben har varat avsevärt längre än så. På klubbens anläggningar har Vico bott i snart tjugo år och det är här som tränaren just nu fördriver tiden under pandemin. Eftersom all fotboll är inställd och alla aktiviteter likaså får Vico fördriva tiden helt ensam. 

”Förhoppningsvis är allt detta över snart. Det är väldigt tråkigt, jag är helt ensam här. Grindarna in till anläggningen är stängd och det är jag som har nyckeln. Den enda gången jag lämnar området är när jag ska handla lite mat. Jag försöker dock bara gå till affären runt hörnet”.

Vico är har hunnit fylla sextiofyra år och känner att han måste vara extra försiktig med tanke på Coronaviruset. 

”Min dotter ringer mig varje dag men jag säger till henne att inte oroa sig för mig. Hon har tre barn som behöver tas om hand istället”.

Tränaren har varit gift en gång i tiden men bor numera ensam på klubbens anläggningar. För några år sedan dog hans son efter att ett gäng rånat honom på hans bil och i tumultet fick Vicos son så pass allvarliga skador att han avled. Till följd av detta fick Pablo Vico en hjärtinfarkt och fick ligga på sjukhuset under många veckor.

Pablo Vicos rum där han bor på Brown Adrogues anläggning.

”Detta påminner egentligen exakt om tiden efter operationen. Då var jag också isolerad och lika blek som ett lakan i ansiktet. Jag ska vara ärlig och erkänna att jag faktiskt är rädd just nu. Hela denna situation känns obehaglig. Det känns som att jag ska bli smittad bara jag går utanför grinden”.

Under veckan som var gick ett envetet rykte som påstod att Brown Adrogue funderade på att inte förlänga tränarens kontrakt. Detta dementerade presidenten snabbt och i söndags blev det klart att tränaren förlänger sitt kontrakt med föreningen. På sociala medier kunde man läsa följande:

”I såväl dåliga som bra tider, detta samarbete avslutas inte. Under söndagen har vår president, Adrian Vairo, säkrat en förlängning med huvudtränare för seniorlaget. Pablo Vico är Brown (Adrogue)”.

Därför får vi nu alla glädjen att fortsätta följa denne karismatiske – och ikoniska tränaren ett bra tag till framöver. Vico har tidigare fått en gata uppkallad efter sig i detta lilla samhället Adrogue utanför Buenos Aires – något som vittnar om hur folkkär han blivit.