Ungdomslandslagets tränare: ”Boca borde satsa på Roffo”

Mycket snack som har handlat om Boca den senaste tiden har innehållit målvaktsfrågan. Marcos Díaz lämnar och förmodligen vill inte Agustín Rossi agera andrafiol bakom Esteban Andrada. Därmed öppnas en plats upp som klubbens andremålvakt.

Esteban Pogany är målvaktstränare för Argentinas ungdomslandslag och har därför ett gott öga till landets talanger. En av dessa är Bocas lovande målvakt Manuel Roffo och nu uttrycker Pogany att han gärna skulle se att Boca gör sin talangfulle målvakt till sin andremålvakt.

”Jag skulle gilla ifall Roffo blev andremålvakt i Boca. Det behövs att man tar upp någon ifrån ungdomslaget”.

Pogany berättar vidare att han har haft koll på Roffo under en längre tid och ser en stor potential i målvakten.

”Manuel har jag följt sedan han var 14 år. Det är en spelare som har vad som krävs för att vara en ledare. Han är järv i sitt målvaktspel och en fantastisk lagkamrat. Han har en stor potential, han är flexibel och snabb. Manuel kommer inte att vara tyngd av ansvaret som Bocas tröja innebär”.

Roffo ihop med Lionel Messi.

Pogany spelade själv fotboll i Boca mellan 1989 och 1994. Slutligen passar han på att lovprisa Bocas förstemålvakt Esteban Andrada.

”Enligt mig är han tveklöst Argentinas bäste målvakt just nu. Han är en målvakt som täcker hela målområdet”.