Di María kritisk till Scaloni: ”Jag har gjort en av mina bästa säsonger, men ingen har ringt”

Sedan Scalonis ankomst som förbundskapten har Ángel Di Marías chanser i landslaget minskat. Nu har yttermittfältaren uttryckt sig kritisk mot Scaloni.

”Jag har gjort en av mina bästa säsonger i PSG men trots det har ingen ringt mig ifrån landslaget”.

Under säsongen för PSG har den tekniske yttermittfältaren gjort elva mål och tjugoen assist i samtliga turneringar inräknade. Till den franska tidningen L’Equipe är Di María därför väldigt kritisk mot Scaloni och det faktum att han inte verkar vara med i förbundskaptenens planer.

”Jag är alltid tillgänglig för landslaget. Nu har jag t.ex. sett fram emot ytterligare ett Copa América (skulle spelats i sommar men har flyttats fram till till nästa) men när jag inte blivit uppkallad till dom senaste samlingarna börjar man tappa hoppet”.

Men trots detta betonar Di María att han inte gett upp chansen om att få spela i landslaget igen.

”Jag tänker ge allt jag har för att visa att jag kan vara med och göra skillnad. Jag bryr mig inte om ifall det är som startspelare eller avbytare, jag vill vara med och försöka vinna något”.

Di María har gjort 102 landskamper för Argentina och på dessa har han smällt dit 20 mål.