Hernán Crespo: ”Jag var San Lorenzo-supporter som liten”

Den ikoniske anfallaren är idag tränare för Defensa y Justicia och tillhör ett av dom mer spännande tränarnamnen i Argentina.

”Att Defensa gjorde mig till huvudtränare under deras första säsong i Copa Libertadores fyllde mig med stolthet. Jag älskar att vara mitt i smeten, i denna galenskap som det är att vara fotbollstränare”.

Crespos tränarstil påminner en del om hur han var som spelare – frejdig, anfallsglad och alltid med siktet inställt på att göra mål. Den f.d. storspelaren berättade igår i en radiointervju att han som liten hejade på San Lorenzo.

Crespo i Rivers tröja på 90-talet.

”Som liten var jag faktiskt supporter till San Lorenzo och jag älskade spelare som spelade i nummer 9-positionen. Walter Perazzo var prototypen för min drömspelare i denna position. Han fångade min passion – och drömmar”.

Faktum är dock att Crespo aldrig spelade i San Lorenzo. Istället blev han synonym med River Plate och ”Los Millonarios” var faktiskt den enda argentinska klubb som han representerade under sin långa karriär.

Med det argentinska landslaget hade Crespo inga stora framgångar. Anfallaren deltog visserligen i tre världsmästerskap för Argentina (98, 2002 och 2006) men utan att nå särskilt långt. Istället drömmer han nu om att en dag få leda landslaget som tränare i ett VM-slutspel.

”Jag drömmer om att få leda det argentinska landslaget och åstadkomma det jag aldrig lyckades med som spelare – att vinna ett världsmästerskap”.

Det återstår att se ifall Crespo lyckas uppfylla sin dröm i framtiden.