Mauricio Isla allt närmare Boca

Den chilenske ytterbacken Mauricio Isla kommer inte att förlänga kontraktet med Fenerbahce och därför ökar chanserna för att vi får se spelaren i Boca Juniors framöver.

Boca har ryktats vara intresserade av ytterbacken vid flera transferfönster i rad och nu ser en övergång mer trolig ut än någonsin. Isla har tillhört Fenerbahce under tre säsonger men väljer alltså att inte förlänga kontraktet som går ut den siste juni. 

Under en längre tid har spelaren haft en nära kontakt med Riquelme och Isla själv har länge uttryckt en vilja att dra på sig Bocas tröja. Enligt rykten kommer Boca erbjuda chilenaren ett tvåårskontrakt och detta ska vara till ytterbackens tillfredställelse då han gärna vill återvända till Sydamerika.

Men trots allt är ändå inte Boca den enda klubben som visat intresse för Isla. Även den chilenska storklubben Universidad de Chile sägs vara intresserad och ska dessutom redan ha lagt fram ett anbud till spelaren. Dock ska Boca vara Islas huvudfokus och om inget radikalt sker lär han dra på sig Bocas tröja när fotbollen drar igång i Argentina igen. När nu det blir.