Luis Zubeldía: ”Jag vill att Sand fortsätter”

I slutet av juni går Lanús-ikonen, José Sands, kontrakt ut med klubben och det har pratats om att anfallaren, eventuellt, har börjat att fundera på ifall han ska lägga skorna på hyllan.

Men tränaren Luis Zubeldía är väldigt noga med att poängtera att han gärna ser att anfallaren, som innehar rekordet för flest gjorda mål i föreningen, fortsätter i klubben. Zubeldía förlängde nyligen kontraktet med Lanús och har varit tydlig med att han väldigt gärna vill ha kvar José Sand eftersom anfallaren är viktig för hans spelidé.

”Jag har pratat med samtliga spelare som har utgående kontrakt och dom har allihop gjort en fantastisk säsong. Jag vet att ledningen redan har pratat med Sand om en förlängning och jag vet att dom vill behålla honon. Det vill jag också eftersom han är väldigt viktig för min spelidé”.

Förhoppningen är att Sand ska fortsätta i Lanús.

Det var under fjolåret som Sand slog rekordet för flest gjorda mål i Lanús och innehar just nu rekord med sina 127 gjorda mål. Anfallaren har varit i klubben under tre olika sejourer och har varit med vid båda tillfällena när Lanús blivit mästare. Enligt spelarens representanter är Sand också intresserad över att förlänga kontraktet.

”José vill fortsätta i åtminstone 1,5 år till, men först måste vi snacka med Russo (presidenten). Dessa samtal är alltid svåra, men dom senaste gångerna har vi kommit överens. Vi kommer inte att begära mer, men inte heller nöja oss med mindre”.

Får vi glädjen att se José ”Pepe” Sand ytterligare ett tag framöver?