Leandro Romagnoli om återuppstarten av lagträningen: ”Det pratas om den 15 juli”

Ännu finns inget datum om när dom argentinska lagen kan återvända till träning efter Corona-uppehållet. Men kanske finns det en öppning som ännu inte är uttalad officiellt?

Det är San Lornenzos sportchef, Leandro Romagnoli, som uttalat sig om ett eventuellt datum för återupptagningen av lagträningen i Argentina. Med tanke på hans nära relation med två högt uppsatta beslutsfattare i landet – Marcelo Tinelli (president för San Lorenzo och Liga Profesional) och Matías Lammens (f.d. ordförande i San Lorenzo och numera idrottsminister i landet) – kan man tänka sig att Romagnoli har lite ”inside-information”.

”Det pratas om den 15 juli”.

Romagnoli uttalar sig vidare om vad uppehållet har inneburit och vilka konsekvenser det långa uppehållet kan ha haft på spelarna.

Romagnoli spelade många år i San Lorenzo och blev en ikon i föreningen.

”Efter ett långt uppehåll som detta kommer det inte vara enkelt. Vi ser det i t.ex. Tyskland nu att spelarna lättare åker på skador. Man måste ta det lugnt”.

Avslutningsvis menar den förre ikoniske spelaren att det är psykiskt jobbigt att inte ha ett bekräftat datum att sträva mot.

”Det genererar mycket osäkerhet att inte ha ett datum att sträva efter. Om dom berättar vilket datum vi kan återvända har man något att sikta på – då går tiden fortare. Just nu är detta mer psykiskt påfrestande än fysiskt. Jag utgår ifrån att dom snart kommer fram till detta. Att dom ger oss ett datum och bidrar till ett större lugn bland oss alla”.