Har Palacios någon framtid i Leverkusen?

Det har verkligen inte blivit många chanser för den f.d. River Plate-mittfältaren sedan han lämnade Argentina för spel i tyska Bayer Leverkusen. Har Palacios ens någon framtid i klubben?

Han skrevs tidigt upp som en stortalang med världen framför sina fötter. Det ryktades t.o.m. vid en tidpunkt om att Palacios var i princip klar för Real Madrid. Men något spel i den spanska huvudstaden blev det inte utan istället hostade Bayer Leverkusen upp 22 miljoner euro för mittfältarens underskrift.

Men det har inte varit en enkel tid för mittfältaren sedan ankomsten till Tyskland. Totalt har det bara blivit fyra framträdanden i Leverkusens tröja sedan han anlände i början av januari. Sedan ligan hade återstart för några veckor sedan har faktiskt inte Palacios spelat en enda minut i Bundesliga

När den 21-årige mittfältaren skrev på kontraktet med den tyske klubben sträckte det sig över 4,5 år. Detta signalerar lite om att klubben har en plan för spelaren i det långa loppet, även om speltiden är knaper just nu. Simon Rolfes som är sportchef i Leverkusen har också hintat om att man inte har bråttom med Palacios, men betonar att man ser en stor potential i spelaren.

”Vi har inte bråttom med Palacios. Säsongen 2019–20 har varit väldigt lång för hans del. Just nu håller han på att acklimatisera sig till ett nytt land, ett nytt språk och en ny liga. Man ska inte ha bråttom med dom unga spelarna. Dom behöver acklimatisera sig och sen komma in i ett lag som redan fungerar bra”.

Vidare trycker Rolfes på att Palacios har stora kvalitéer som han tror att klubben kommer få stor användning av framöver.

”Palacios ger oss en annan dimension när vi ska sätta tempot i det offensiva spelet. Han spelar snabbt, på en touch”.

Men trots dessa uttalanden kan man inte annat än att bli lite orolig för mittfältarens framtid när man ser hur få chanser han får i Bundesliga. Under dagens möte med Bayern München blev t.ex. Palacios sittandes på bänken under hela matchen. Detta trots att tränaren Bosz använde sig av samtliga fem byten. Sedan omstarten av ligan är Palacios den ända spelaren i Leverkusens A-trupp som inte fått en enda minuts speltid. Onekligen en aning anmärkningsvärt

Visst finns det också en sportslig aspekt att väga in i sammanhanget. Leverkusen har gått som tåget under 2020 och har faktiskt bara förlorat tre stycken matcher. Det återstår med andra ord att se om klubben verkligen har en plan för Palacios eller om hans framtid finns i någon annan klubb.