Flera tyska klubbar intresserade av Benjamín Garré

Den tekniske yttermittfältaren Benjamín Garré kom till Racing Club för bara några månader sedan ifrån Manchester City. Men nu kan Garrés tid i den argentinska klubben redan vara över.

Det var i januari som Racing Club köpte loss 75% av Benjamín Garré för 2,500,000 euro. Kontraktet skrevs t.o.m. 2024 och en utköpsklausul skrevs in i kontraktet på 15,000,000 euro. Sedan återkomsten till Argentina har Garré bara hunnit med att spela ett fåtal matcher innan fotbollen stannade av till följd av Coronaviruset. Totalt hann det faktiskt bara bli fyra matcher – två i Superligan och två i Libertadores.

Men enligt rykten i Argentina finns det redan en möjlighet att Garré kommer återvända till Europa igen. Flertalet klubbar i Bundesliga ska var intresserade och även om inga klubbnamn nämns, verkar intresset vara konkret.

Spelaren själv har varit tydlig med att han vill ha speltid och att detta var huvudanledningen till att han vände hem till Argentina igen. Men skulle ett bra bud trilla in hos Racing kommer förmodligen klubben vara sugna på att sälja honom. I sådana fall hade detta varit en av dom kortaste vistelserna en spelare haft i den blåvita storklubben.

Benjamín Garré fostrades i Vélez Sarsfield och lämnade tidigt för Manchester City – dit han kom 2016. Men i den engelska klubben blev det bara spel i ungdomslaget. Garré har utöver detta också representerat Argentina på såväl U15 – som U17-nivå.