Nya problem för Independiente – kan tappa Roa

Sedan tidigare är det redan vida känt att Independiente har ekonomiska problem och att man har legat efter med spelarnas löner sedan i mars. Nu har ytterligare ett problem dykt upp.

Andrés Roa kom till ”El Rojo” under fjolåret och förvandlades omgående till en bärande pjäs i laget. Men nu kan tiden i Independiente lida mot sitt slut.

Det är nämligen som såhär att Deportivo Cali, klubben som han lånades in ifrån, kräver Independiente på 800,000 dollar som man inte betalat och som skulle varit inbetalt i decemeber. Nu har den colombianska storklubben ställt ett ultimatum. Om inte Independiente betalar 800,000 dollar, för att göra övergången permanent, inom 20 dagar (då kontraktet går ut) kommer Roa att återvända till Colombia.

Lucas Pusineri har använt Roa flitigt under säsongen.

Detta skulle vara väldigt dåliga nyheter för tränaren Lucas Pusineri som använt Roa frekvent sedan han anlände till föreningen och ser den tekniske mittfältaren som en nyckelspelare. Än finns det dock tid, frågan är bara om Independiente lyckas få fram pengarna som krävs.