Jorge Broun: ”Jag hade gärna spelat i Boca”

Marcos Díaz kommer inte fortsätta som andramålvakt i Boca och med tanke på att situationen kring Agustín Rossi är en aning osäker, letar föreningen efter nya lösningar.

Jorge Broun har haft hand om Gimnasias målvakttröja ett bra tag och Maradona gillar honom. Men eftersom inget nytt kontrakt är påskrivet har ryktena kring målvaktens framtid tagit fart. Boca är en av klubbarna som visat intresse för spelaren och Russos lag kan komma att behöva ytterligare en målvakt i truppen. Broun själv har dock siktet inställt på att fortsätta i Gimnasia.

”Min prioritet är Gimnasia, det har dom mitt ord på. Men givetvis har jag andra möjligheter också, ifrån andra klubbar. Jag vet inte exakt vad som kommer att ske”.

Broun hade Miguel Russo som tränare vid två tillfällen under sin tid i Rosario Central för ett antal år sedan. Målvaktens karriär har sedan dess tagit honom till Gimnasia, där han är idag, via bl.a. en kortare sejour i bulgariska Ludogorets Razgrad. Bocas och Russos eventuella intresse tar målvakten dock med ro även om han givetvis är smickrad.

”Jag skulle gärna gå till Boca – det är en stor klubb. Russo hade jag två gånger i Rosario Central så han känner mig väl och vet vad jag går för. Men sen är det ett beslut dom (Boca) ska ta. Hittils har jag inte hört något ifrån varken Riquelme eller Russo”.

30-årige Jorge Brouns kontrakt går ut den siste juni med Gimnasia. Men klubben lär ha målvakten högt upp bland sina prioriteringar att förlänga med.