Återvänder Ricardo Centurión till Boca?

Det ha ryktats ett tag nu om att Ricardo Centurión och Boca kan vara på väg att hitta tillbaks till varandra. Återvänder han?

Tiden i Vélez blev varken succé eller fiasko för Centurión. Men känslan var att den kontroversiella yttermittfältaren aldrig riktigt fick någon ordentlig utväxling på sin potential trots att Heinze visade ett stort förtroende för honom.

Lånet med Vélez går snart ut och i den föreningen kommer det inte att bli någon fortsättning för Centurión. Istället kommer han att återvända till Racing men även där känns en fortsättning väldigt tveksam. Detta trots att presidenten uttalat sig och sagt att man ”inte kommer skänka bort spelaren till någon”.

Förra epoken i Racing blev väldigt kontroversiell då Centurión hamnade i bråk med den dåvarande tränaren Eduardo Coudet. Nu är Beccacece visserligen tränare i Racing, men trots detta känns en fortsättning i den blåvita klubben väldigt avlägsen.

Istället har Boca seglat upp som en potentiell kandidat till att värva yttern. Riquelme har ett gott öga till spelaren och förutom Centurión ligger även Edwin Cardona i storklubbens blickfång.

Centurión firar sitt favoritmål på Monumental mot River Plate.

Det som talar för att en värvning av Centurión skulle kunna gå i lås är att Racing gärna skulle tänka sig att involvera Bocas högerback Leonardo Jara i affären. Klubben har jagat en extra högerback ända sedan i vintras och även då försökte man värva just Jara – men utan att lyckas.

Kanske kan man nu locka Boca med Centurión och därmed få till en övergång som båda föreningar skulle gynnas av. Centurión själv har också uttryckt en vilja att återvända till Boca. I en nyligen gjord intervju slog han fast att ”Boca gör det där lilla extra med en” och att målet han gjorde på Monumental mot River för några år sedan ”är det målet jag jublat allra mest under min karriär”.

Boca vill. Racing vill. Spelaren vill. Blir Centurión till Boca verklighet?