Matías Lammens om Riestras träning: ”Det var väldigt oansvarligt”

Idrottsministern Matías Lammens kommenterade under torsdagen Deportivo Riestras olovlig lagträning som ägde rum under gårdagen.

AFA och klubben själva har redan uttalat sig ifrågan men nu väljer även idrottsministern Matías Lammens att uttala sig kring den olovliga träningen.

”Jag anser att det var väldigt oansvarligt. Att ignorera karantän på detta sätt när majoriteten av befolkningen gör stora ansträngningnar för att isolera sig och följa reglerna. Dessutom med tanke på vilken effekt allt detta har på vår ekonomi. Samtidigt vet dom (Riestra) att inga andra lag tränar just nu utan alla följer myndigheternas riktlinjer. Jag tycker det är mycket oansvarligt”.

Samtidigt menar Lammens att om det begåtts ett brott som ska bestraffas är det i första hand myndigheterna som tar hand om detta. Något han själv räknar med att dom kommer att göra. Slutligen hann idrottsministern även med att prata en sväng om möjligheten att börja spela ligafotbollen igen, men att förlägga den till en specifik provins.

”Detta är ingenting som regeringen kommer besluta om. Dom kommer bara ge klartecken om ifall vi kan börja spela eller inte. Sen kommer AFA ta beslutet om var man ska spela fotbollen på bästa möjliga sätt och se om det är genomförbart”.