Deportivo Riestra bröt isoleringen och kan straffas av AFA

Laget ifrån Primera Nacional, Deportivo Riestra, bröt under gårdagen den isolering som Argentina står under just nu till följd av Coronaviruset vilket startade en kraftfull mediastorm.

Det var den argentinska nyhetskanalen TyC Sports som var först med att publicera en bild där man ser Riestra, ett lag i Primera Nacional (andradivisionen), träna inne på sin hemmaplan. Detta är ännu inte tillåtet i Argentina och därför valde förbundet att omgående göra ett uttalande.

”Med anledning av informationen kring att Deportivo Riestra genomfört en lagträning kommer vi nu att genomföra en grundläggande undersökningar. Detta är inte något som förbundet ställer sig bakom eller har gett tillåtelse till”.

Efter detta valde även Deportivo Riestra att släppa ett pressmeddelande där man beskrev det som att träningen inte varit sankionerad av klubben. Det ska istället ha varit något infall ifrån några av spelarna.

”Deportivo Riestra kommer göra en intern utredning om varför denna träning kunde äga rum inne på vår hemmaplan. Detta var varken godkänt eller sanktionerat av klubben”.

Vidare säger klubben att man kommer bestraffa dom personerna som brutit mot reglerna efter att utredningen genomförts.

”Avslutningsvis vill vi poäntera att klubben är noga med att följa myndigheternas instruktioner och dom regler som implementerats under dessa tuffa tider vi nu alla genomgår till följd av COVID-19”.

Klubben ber dessutom samtliga inom fotbollsargentina om ursäkt för det inträffade. Förbundet har också flaggat för att utföra saknionerer själva mot klubben och avslutar sitt pressmeddelande med att poängtera vikten av att alla följer myndigheternas riktlinjer i dessa kritiska tider.

”I dessa tider när när samhället i stort kämpar dagligen mot COVID-19, visar fotbollsfamiljen respekt mot dom sanitära riktiktlinjer som myndigheterna har tagit fram och nu fortsätter vi att vänta in nya riktlinjer ifrån dom som är experter på området så att vi snart kan återvända till träning utan risk för människors hälsa”.