Unión på tränarjakt: ”Vilken tränare som helst skulle vilja ha ett sånt här jobb”

Sedan Leonardo Madelón lämnade uppdraget som tränare för Unión har klubben ifrån Santa Fe stått utan tränare. Nu intensifieras jakten och en av dom som står högt upp på listan är den förre tränaren för mexikanska Pumas UNAM, Bruno Marioni.

Unión slutade i våras på en besviken sextondeplats i ligan och därför valde klubben att inte fortsätta med tränaren Leonardo Madelón. Men trots att det gått många veckor sedan man gjorde sig av med sin tränare har man ännu inte gjort klart med någon ny. Dock tyder det mesta på att man inte ligger på latsidan.

En av tränarna som verkar stå högt upp på Santa Fe-klubbens önskelista är den tidigare tränaren för den mexikanska storklubben Pumas UNAM, Bruno Maroni. Argentinaren har spelat fotboll själv och representerade bl.a. Boca Juniors samt spanska Villarreal. Till den argentinska nyhetskanalen TycSports bekräftar tränaren själv att han samtalat med klubben.

Leonardo Madelón fick lämna jobbet som huvudtränare i Unión tidigare i våras.

”Vi (tränaren och hans stab) har haft några videosamtal med presidenten Martín Zuccarelli och hans vicepresident. Vi berättade för dom hur vi brukar arbeta och vilken som är våran tränarstil. Det kändes som att dom gillade det vi berättade, nu får vi vänta och se”.

Bruno Maroni har stått utan jobb sedan han lämnade Pumas UNAM under fjolåret. Till TyCSports beskriver han själv att han är väldigt entusiastisk till att börja jobba – och leda ett nytt lag igen.

”Jag känner mig väldigt entusiastisk och villiga att börja arbeta igen. Vi får se om vi, efter att klubben analyserat sina alternativ, fortfarande är intressanta för jobbet. Madelón har lämnat efter sig en bra trupp med ett bra ungdomslag där under. Vilken tränare som helst skulle vara intresserad av ett sådant jobb. Klubben är välorganiserad och det gör att man blir än mer entusiastisk”.

Än så länge tränar inga lag i Argentina tillsammans utan enbart på distans. Därför har Unión fortfarande gott om tid att hitta sin nye tränare.