Real Betis intresserade av Newell’s-mittfältaren Cacciabue

Enligt flera spanska medier är den sydspanska klubben Real Betis intresserade av att värva Newell’s talangfulla mittfältare Jerónimo Cacciabue.

Den 22-årige mittfältaren tillhör en av dom mest spännande spelarna i Rosario-klubben. Cacciabue debuterade mot Talleres 2018 – en match han f.ö. även gjorde det avgörande målet i. Sedan dess har mittfältaren gjort trettiotre matcher i Newell’s tröja och hans bedrifter ledde till att Fernando Batista plockade ut honom i U20-landslaget.

Cacciabue växte upp i den lilla byn Montes de Oca med bara 3,000 invånare. När han gjorde mål den där debutkvällen mot Talleres 2018 jublade hela byn till hans ära. Hans pappa har berättat om scenerna som utspelade sig när sonen gjorde mål.

Cacciabue firar debutmålet mot Talleres.

”Jag har vänner som är fanatiska supportrar till Rosario Central (Newell’s ärkerival) och som bor i byn men som ändå skrek och grät av glädje när ’Jero’ gjorde sitt mål”.

Under Frank Kudelka har mittfältaren fått mycket speltid och även om Cacciabue var skadad under stora delar av slutspurten i ligan, har säsongen ändå varit väldigt lyckad.

Sedan tidigare har Genoa i Italien visat ett stort intresse och ska dessutom ha lagt ett bud värt 2,000,000 euro – ett bud som nu Betis tänker överträffa. Cacciabue har kontrakt t.o.m. juni 2022.